Hvem er procesoperatøren?

Procesoperatøren i fødevareindustrien spiller en central rolle i produktionen af fødevarer. Her arbejder man med at overvåge og styre højteknologiske, computerstyrede anlæg, der sørger for, at processerne kører optimalt. Ud over fødevarer kan man også arbejde inden for produktion af eksempelvis medicin, byggematerialer eller biobrændstoffer. En vigtig del af jobbet er at fokusere på, hvordan produktionen kan blive grønnere og mere effektiv. 

 

Procesoperatør 2

Om uddannelsen

​​Uddannelsen som procesoperatør foregår både på skole og i oplæring i en virksomhed. På uddannelsen til procesoperatør lærer du at finde og rette fejl på produktionsanlæg, og du lærer at kontrollere kvaliteten løbende. Du bliver også klædt på til at kunne spotte ting, der kan forbedre produktionen, så du kan sikre det bedst mulige produkt ved at bruge mindst mulig energi og ressourcer.

I virksomheden får du erfaring med at forebygge og løse tekniske problemer, som for eksempel en pumpe, der ikke virker, eller en omrører, der ikke vil køre rundt. Du kommer til at arbejde med automatiserede og digitaliserede processer, og du får lært at samarbejde.

Procesoperatøruddannelsen tager op til fem år. Som gymnasieuddannet har du tilegnet dig analytiske færdigheder, hvilket er en fordel, når du arbejder med komplekse og automatiserede processer. Procesoperatøruddannelsen giver dig praktisk erfaring, der supplerer din teoretiske viden og gør dig klar til at tage ansvar i produktionen.

Karrieremuligheder

Med en uddannelse som procesoperatør har du gode jobmuligheder - og udsigt til en god løn. Du kan få job i alle de store virksomheders produktioner. Du kan også vælge at læse videre til for eksempel procesteknolog eller energiteknolog, og du kan få ledelsesansvar. 

Læs mere om uddannelsen